BREAKING NEWS! Inundații mari în trei localități din comuna Vața de Jos. O femeie și-a pierdut viața

Inundatii în trei localităţi din comuna Vaţa de Jos, în urma unei ploi torenţiale de scurtă durată.

O femeie de 70 de ani din Basarabasa şi-a pierdut viaţa, după ce a fost surprinsă şi luată de viitură în curtea sa.

Apa a intrat în mai multe gospodării și anexe din localitățile Prăvăleni, Ciungani şi Basarabasa şi a afectat un drum comunal. În cel mai scurt timp au ajuns în zona afectată de inundații 46 de pompieri ai Detașamentelor Deva și Hunedoara şi ai Stației Brad care au început operaţiunile de evacuare a apei cu 2 motopompe de mare capacitate și 6 motopompe transportabile. Timp de o oră, nordul şi vestul judeţului Hunedoara s-au aflat sub incidenţa codului portocaliu de fenomene meteo periculoase caracterizat de averse de ploaie care au putut ajunge la 45 litri pe metru pătrat.

Update 19:00 – O echipă, alcatuită din subprefectul județului Hunedoara, prim adjunct al ISU Hunedoara și primarul comunei Vața de Jos, face o evaluare a zonei afectate de fenomenele meteo periculoase. Primele centralizări arată că torentul a intrat în 120 de curți și beciuri și a luat mai multe autoturisme. 46 de pompieri ai Detașamentelor Deva și Hunedoara si ai Statiei Brad acționeaza cu 2 motopompe de mare capacitate si 6 motopompe transportabile pentru evacuarea apei din beciuri și curți. În operațiuni sunt implicați și 16 jandarmi. A fost vorba despre o inundație generată de o scurgere masivă pe versanți care s-a retras în totalitate din zona afectată.

Pe timpul nopții in zona afectată de viitură o patrulă de jandarmi și o alta de politiști a Secției Baia de Criș vor acționa pentru protecția cetățenilor și a bunurilor.

Uodate 21:00 – Comitetul local al comunei Vața de Jos si SVSU, în total 16 oameni, acționează în zona inundată cu utilaje grele pentru restabilirea situației de normalitate. De asemenea, intervin acum pentru evacuarea apei și a mâlului din gospodarii 53 de pompieri de la Detașamentele Deva, Hunedoara, Oraștie si Petroșani și de la Stația Brad.

ISU Hunedoara

Dezastru 😥😫

Publicată de Ilea Marius pe Marţi, 31 Iulie 2018

Publicată de Ilea Marius pe Marţi, 31 Iulie 2018

 

Publicată de Ilea Marius pe Marţi, 31 Iulie 2018

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.