Învățământ pe model finlandez

Conducerea ISJ Hunedoara s-a întâlnit cu Ambasadorul Finlandei la București, E.S Marjut Akola.  Autoritățile doresc să implementeze un proiect educațional pilot, după modelul finlandez, recunoscut ca fiind unul benefic.

„Am fost onorați de prezența Ambasadorului Finlandei la București, E.S. doamna Marjut Akola, însoțită de domnul Ari Pokka, expert educațional, în cadrul întâlnirii româno-finlandeze, care a avut loc la Consiliul Județean Hunedoara, pe tema proiectelor de dezvoltare educațională. Cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara intenționează să implementeze un proiect educațional după model finlandez, la nivelul școlilor din județ.

Prin intermediul platformei online, s-a alăturat discuției și reprezentanta Universității HAMK din Finlanda, doamna profesor Nana Niskanen, care a vorbit despre perfecționarea cadrelor didactice și despre timpul dedicat cursurilor de pregătire în funcție de tipul de proiect implementat”, arată ISJ Hunedoara.

Modelul finlandez pe care Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara dorește să-l implementeze la nivelul învățământului preșcolar și primar, pentru început în școli pilot, pune accent pe starea de bine a copiilor, pe încurajarea activităților participative ale elevilor și cadrelor didactice, dar și pe o mai bună administrare a resurselor școlare.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *