Investiție de aproape 1,8 milioane de lei în comuna Ilia

Comuna Ilia va avea o grădiniță. O investiție de 1.724.557 de lei va fi realizată pentru preșcolarii din comună. Investiția va fi realizată cu fonduri europene, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Scopul contractului de lucrări este amenajarea unui corp de clădire cu destinația grădiniță, cu o capacitate maximă de 80 de locuri, în regim de înălțime P+1E, cu suprafață construită SC=437,76 m2 și o suprafață construită desfășurată Scd= 875, 52m2. Se vor asigura utilitățile necesare obiectivului (branșament apă, racord canalizare, branșament energie electrică), se vor realiza lucrări de construcții și instalații și se vor asigura dotările necesare”, arată edilii.

Spațiile din interiorul grădiniței existente nu corespund cu normele sanitare privind numărul de copii. Astfel, potrivit edililor, se propune pe amplasament amenajarea unui corp nou de clădire.

Noua grădiniță va fi destinată copiilor cu vârsta de peste 3 ani și va fi împărțită în 5 clase (2 cu program normal și 3 cu program prelungit),  fiecare a câte  16 copii . La parter se vor amenaja două săli de grupă, iar la etaj se vor amenaja trei săli cu dormitoare pentru program prelungit.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *