Investiție pentru mii de copii și nu numai

Un nou bazin didactic va fi construit în Valea Jiului. Compania Națională de Investiții a scos la licitație proiectarea pentru construirea unui bazin didactic în orașul Petrila. O astfel de unitate mai funcționează la Petroșani, investiția fiind inaugurată în anul 2014. Bazinul didactic din Petrila va avea un regim de înălțime P+1, va avea o suprafață de aproape 1400 metri pătrați și va avea loc pentru 10 parcări. Suprafața efectivă a zonei de înot va fi de 312 metri pătrați. Edilii susțin că investiția va avea ca scop promovarea sportului și dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a copiilor.

“În orașul Petrila îsi desfășoară activitatea 5 unități de învățământ preșcolar, 6 unități de învățământ primar și un liceu cu un număr total de aproximativ 4000 de elevi. Pentru a oferi elevilor și tineretului din orașul Petrila o dotare necesară pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă prin practicarea sportului și pentru asigurarea unor condiții optime pentru realizarea unor performanțe școlare la acest nivel, considerăm oportună realizarea investiției “bazin didactic de înot”, susține Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

6.265.984 este valoarea estimativă a contractului de „Construire Bazin didactic de înot, localitatea Petrila, str. 8 Martie, județul Hunedoara”. Încă un bazin didactic funcționează la Petroșani. Distanța între cele două localități este undeva la 4 kilometri.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *