Investiții de peste 800.000 de lei la un liceu din Deva

Acoperișul corpului D al Colegiului Tehnic Transilvania din Deva va fi înlocuit. Investiția se ridică la peste 830.000 de lei, fără TVA. Mai exact, este vorba de clădirea în care funcționează școala generală nr. 3. Clădirea a fost realizată în urmă cu aproape 50 de ani.

“Construcţie existentă cu parter și două etaje, cu suprafaţa construită de 1220 m2, cu înălţimea la streaşină de 9,50 m de la nivelul terenului, utilizată ca spațiu de învățământ, realizată de către Trustul de Construcţii Hunedoara, pe baza proiectului tip nr. 1717/24/II, ,,Școală Generală 24 săli de clasă categoria II”, întocmit de către ISART București și adaptat la teren de către Institutul de Proiectare Hunedoara – Deva, în anul 1970”, arată expertiza tehnică.

Este nevoie ca acoperișul clădirii să fie refăcut conform standardelor în vigoare.

“Învelitoarea inițială este de tip terasă necirculabilă cu hidroizolaţie alcătuită din bitum şi carton asfaltat, peste care din cauza infiltrațiilor de apă din precipitații prin hidroizolație a fost montată învelitoare din țiglă ceramică pe șarpantă din lemn, în urmă cu cca 20 de ani. Structura șarpantei este subdimensionată și este alcătuită defectuos, popii se descarcă direct pe beton fără tălpi, îmbinările dintre elementele șarpantei sunt făcute fără chertări sau elemente de îmbinare, calcanele din zidărie din blocuri de bca nu au centuri din beton armat monolit, elementele șarpantei sunt din lemn rotund necojit”, mai arată expertiza tahnică.

În cadrul proiectului se va înlocui acoperișul școlii cu un acoperiș cu învelitoare din tablă profilată montată pe șarpantă din lemn.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.