Investiții pentru creșterea producției de cărbune

Complexul Energetic Hunedoara achiziționează piese pentru o combină de abataj. Achiziția se ridică la peste 400.000 de lei. Piesele vor ajunge la mina Livezeni. Investiția este necesară pentru creșterea producției de cărbune.

”Oprirea sau funcționarea defectuoasă a combinei datorită atât a uzurii pieselor în timp cât și a condițiilor grele de lucru din abatajele mecanizate conduc la oprirea totală a activității de producție din abataje, până la remediere. Reperele solicitate au importanță determinantă în funcționarea combinei de abataj, sunt supuse uzurii și nu pot fi recondiționate astfel încât să asigure funcționarea la parametrii inițiali, sunt indispensabile desfășurării activității de producție și trebuie să se regăsească  în permanență în stocurile sucursalei”, arată documentația.

Achiziția acestor produse asigură derularea neîntreruptă a activității de exploatare, astfel se realizează indicatorii tehnico-economici stabiliți, producția stabilită. În plus, potrivit documentului, prin acest fel se asigură și aprovizionarea cu cărbune autohton a celor două termocentrale din cadrul societății și se asigură siguranța locurilor de muncă.

”Datorită fapului că, combina de abataj KS-3M din dotarea sucursalei EM Livezeni montană în subteran, va exploata Pan. 4N, str. 3, bl. VI, oriz. 300 având o vechime considerabilă și un timp de funcționare foarte mare, și implicit un grad avansat de uzură, exploatându-se la Sucursala EM Livezeni mai multe panouri cu ajutorul acesteia se solicită achizița reperelor”, mai arată documentația.

Potrivit oficialilor CEH, noul abataj ar putea fi deschis în cursul acestui an.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.