Investiții pentru siguranța turiștilor care urcă în Parâng

Cablul telescaunului vechi care duce spre zona turistică Parâng este schimbat. Este un proces care va dura până în luna iulie, iar acesta trebuie realizat pentru a se conforma la reglementările din domeniu.

”Se schimbă cablul la telescaunul vechi. Până în data de 11 iulie are termen firma să schimbe cablul. Acestea sunt reglementările ISCIR, după o perioadă de timp cablul trebuie schimbat”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Autoritățile locale din Petroșani au în vedere, pentru următorul exercițiu financiar european, înlocuirea vechiului telescaun cu o telegondolă. Până atunci, însă, se fac reparații la telescaunul care are o vechime de aproape 50 de ani.

Cablul a fost cumpărat anul trecut de autoritățile locale de la Petroșani, iar acum se fac lucrările propriu-zise. Vechiul telescaun din Parâng a fost pus în funcțiune în anul 1973. Telescaunul asigură accesul spre partea superioară a stațiunii Parâng până la cota 1680 de metri, unde se află majoritatea cabanelor și a pârtiilor de schi din stațiune. În urmă cu câțiva ani, în stațiunea montană a mai fost pus în funcțiune un telescaun nou.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.