Invitație la Festivalul Deva Jazz Fest 2022, ediția a 5-a, în Parcul Cetate Deva

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva vă invită la a cincea ediție a Festivalului de jazz în aer liber, în perioada 26-28 august 2022, în Parcul Cetate din Deva.

Acest eveniment menține Deva pe harta orașelor culturale unde muzicienii aduc spiritul liber al creativității artistice. Arta în care libertatea de exprimare constituie esența existenței ei va fi reprezentată aici prin evoluția unor artiști de excepție care au demonstrat în cariera lor că sunt personalități influente pe scena muzicii de jazz la nivel mondial.

Avem în acest an o ediție de excepție,  prin participarea în regiunea noastră a primului muzician de jazz care a primit un GRAMMY AWARD, împreună cu Chucho Valdés pentru Irakére 40 și două LATIN GRAMMY AWARDS. Este vorba de trompetistul cubanez Carlos Sarduy care, alături de grupul său, aduce la Deva jazz de nivel mondial.

Artiști din SUA, Cuba, Danemarca, Austria, Italia, Macedonia de Nord, Serbia și România vor evolua pe scena Deva Jazz Fest, timp de 3 zile. Veți putea participa la concerte matinale, work shop-uri, vernisaje de artă vizuală,  pictură, caricatură, sculptură în metal, lansarea cărții ,,Blues made în România” și la incursiuni în istoria jazz-ului.

De la jazz-ul clasic la cele mai noi forme de exprimare artistică, iubitorii genului au ocazia să se bucure de libertatea creatoare a unor artiști desăvârșiți. Diversitatea stilurilor este asigurată și în acest an, fiecare grup propunând un program complex, unde instrumentele specifice muzicii de jazz slujesc admirabil talentul și profesionalismul muzicienilor invitați.

Nume cunoscute și recunoscute la nivel mondial asigură lineup-ul ediției:

CARLOS SARDUY GROOVE MESSENGERS  (CUBA)  –  CHAMPIAN FULTON TRIO (USA)  –   DelaDAP (AT)  –  GIANLUCA D’ALESSIO (IT)  –  GERALD GRADWOHL GROUP (AT)  –  SASO POPOVSKI TRIO (MK)  –  EYOT ( SRB)  –  MIKE &THE BLUE SPIRIT (RO)  –  STEEL BLUES QUINTET (RO) 

 

Vom avea ocazia să vedem cum a evoluat jazz-ul în ultima sută de ani, de la swing-ul clasic din 1929 până la electro swing- ul din 2022.

Diversitatea stilistică, valoarea muzicienilor și varietatea programului sunt câteva argumente care vă pot convinge că, la final de august, nu trebuie să lipsiți de la Deva Jazz Fest.

Concerte matinale la Deva Jazz Fest 2022

Vă aducem în atenție concertele matinale la Deva Jazz Fest, ce vor avea loc în fiecare dimineață a evenimentului, de la ora 11:00, și vor fi asigurate de talentați muzicieni de jazz locali.

Workshop-uri

Evenimentul nu se limitează doar la concertele susținute pe scenă de către grupurile invitate, ci este condimentat cu workshop-uri și ateliere muzicale pentru copii, susținute de artiști și moderatori, la care curioșii pot lua contact pentru prima dată cu instrumente precum: vibrafon, tobe, percuții, claviaturi sau chitară. Moderatorii momentului ce va avea loc în fiecare zi, de la ora 12:00, în filigoria din Parcul Cetății Deva, vor fi Gabriel Hărăguș, Călin Sân, Nistor Purcariu, Filip Trifon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.