Invitație la …mină

Asociația “Planeta Petrila” organizează un prim eveniment. Locația este una inedită. Incinta fostei unități miniere Petrila va fi locul în care, timp de 12 ore, se vor derula evenimente culturale.

“Mineri, foști mineri, soții de mineri, copii de mineri, funcționari, industriași, operatori, artiști, activiști, ingineri, profesori, economiști, arhitecți, doctori, cei care munciți cu mapa, cei care munciți cu sapa: 1 Mai 2018 este ziua cea mare! Declarăm înfiinţată Asociaţia Planeta Petrila, organizăm prima Adunare Generală şi îi sărbătorim pe cei care au muncit, muncesc şi vor munci în viitor pentru reconversia Minei Petrila în centrul cultural, administrativ şi economic al Petrilei”, spun cei de la Asociația Planeta Petrila.

Cei de la Asociație deschid mina pentru petrileni și nu numai. Mina Petrila a devenit un simbol cultural pentru localitate.

“Pentru aceasta, organizăm evenimentul Ziua Minelor Deschise! Deschidem mina pentru petrileni și pentru toți cei care se simt deja sau vor să fie cetățeni ai Planetei Petrila. Ziua Minelor Deschise înseamnă 12 ore de acțiuni culturale și sportive desfășurate pe strada Minei și pe platoul de la intrarea în Mina Petrila”, mai spun cei de la Asociație.

Acțiunile vor fi organizate pe data de 1 mai, între orele 10:00-22:00.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *