Invitație pentru melomani: Vioara lui Enescu se va auzi la Deva

Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Muntean” vă invită să-l ascultaţi pe violonistul care are privilegiul să cânte pe vioara Guarneri del Gesu pe care a cântat George Enescu – joi, 13 septembrie 2018, la ora 19:00, la Sala Pro Arte a Colegiului Naţional „Decebal” din Deva.

Evenimentul face parte Turneul naţional extraordinar „Vioara lui George Enescu”, susţinut de violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail în perioada 12 septembrie – 8 octombrie, în opt oraşe din România.

Vioara Guarnieri – cunoscută şi sub numele de „Catedrala”, pentru acordurile sale impunătoare – datează din 1731 şi poartă semnătura lutierului cremonez Giuseppe Antonio Guarnieri. Această origine îi justifică valoarea, comparabilă doar cu instrumentele realizate de Antonio Stradivari. Vioara a fost cumpărată de George Enescu, iar de la moartea maestrului, niciun alt violonist nu a mai cântat la magnificul instrument, până în 2008 când „Catedrala” a revenit în circuitul concertistic, fiind dată în folosinţă violonistului Gabriel Croitoru, în urma unui concurs.

După un secol de când George Enescu călătorea prin ţară cu vioara sa, susţinând concerte în scopurile caritabile, muzicianul Gabriel Croitoru străbate oraşele României lăsând vioara lui Enescu să-şi continue destinul nobil pentru care a fost creată.

Biletele pentru recitalul de la Deva sunt puse în vânzare la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, la preţul de 25 de lei şi pot fi achiziţionate zilnic, între orele 8:00-16:00.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *