Ioan Andone, despre fotbalul din Hunedoara: „Jalnic”

Fostul mare internațional Ioan Andone, jucător emblematic al Corvinului și al echipei naționale a României, a fost, zilele trecute, în județul Hunedoara. În vârstă de 57 de ani, Andone, care și-a atras simpatia publicului înainte de Revoluție când a avut un gest de frondă față de familia Ceaușescu, a vorbit despre situația actuală a fotbalului hunedorean.

Marele fotbalist a spus, fără ocolișuri, cum vede el situația din sportul cu balonul rotund din Hunedoara. „E o tragedie. E o tragedie asta. Fotbalul costă foarte mulți bani și a fost lăsat la urmă. Probabil… În viitor va depinde de oamenii, de primarii care vor să reconstruiască sportul, nu numai fotbalul. Fotbalul, cred eu, nu a fost niciodată în Hunedoara atât de jalnic. Ăsta e cuvântul: jalnic. Ai o echipă în Divizia C și ceva în Liga a IV-a…. Deci e jalnic. Puține soluții văd, sincer. Puține soluții văd. Una: nu mai sunt jucători. Doi: nu e infrarstructură, nu sunt stadioane, nu sunt terenuri de joc pentru copii. Trei: îți trebuie oameni pricepuți. Oamenii ăștia cred că i-ai găsi. Nu găsești celelalte. Și nu găsești banii. Fotbalul costă bani. Mai bine să ne axăm, probabil, pe handbal, pe volei, pe tenis, că nu cred că e atât de scump”, a declarat Ioan Andone la Deva.

Ioan Andone a jucat de 55 de ori în echipa națională, cu care a participat la EURO 1984 și la Campionatul Mondial din 1990. De asemenea, Andone a fost component de bază al echipei României care a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial din 1981, din Australia, cea mai mare performanță a fotbalului românesc la acest nivel.

Claudiu POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.