Iohannis: Le recomand pesediştilor să meargă acasă și să judece

Iohannis: Le recomand pesediştilor să meargă acasă, să judece propriul program de guvernare şi când ştiu ce vor să spună

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, marţi, decizia coaliţiei de a retrage propunerea privind impozitul pe cifra de afaceri, afirmând că mediul economic reacţionează la astfel de decizii, pe care le consideră “erori politice”, şi le-a recomandat liderilor PSD să “judece” propriul program de guvernare şi, când ştiu ce vor, să prezinte ţării.

“Dacă se introduc în discuţia publică de către o coaliţie care are majoritate în Parlament noţiuni noi, care într-o zi sunt promvoate şi în altă zi sunt retrase, este o eroare politică gravă. Această majoritate are capacitatea parlamentară să promoveze schimbarea legislaţiei, iar economia, investitorii, reacţionează la aşa ceva”, a spus preşedintele.

Şeful statului a spus că actuala coaliţiei trebuie să judece mai bine măsurile din programul de guvernare prezentat.

“Eu le-aş recomanda pesediştilor cu foarte multă căldură să meargă acasă, să judece un pic propriul program şi când ştiu ce vor să vină în faţa naţiei şi să spună acest lucru”, a afirmat Iohannis.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, că impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus, el spunându-le jurnaliştilor să considere subiectul închis. El a mai spus că acest impozit era ”ca o coasă”, astfel că nu puteai să alegi firele pe care le tai, dar a subliniat că vor fi găsite modalităţi prin care să fie impozitaţi cei care ”se cred mai deştepţi ca statul”.

El a vorbit însă despre posibilitatea introducerii unei taxe de solidaritate pentru cei care câştigă mult.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *