Iohannis, mesaj de Ziua Educaţiei

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, în mesajul transmis, marţi, de Ziua Mondială a Educaţiei, că, pentru elevi, cadrele didactice sunt „veritabile modele”. „(…) prin exemplul dumneavoastră, puteţi inspira elevii în a lua, în mod informat, decizia corectă pentru sănătatea lor, inclusiv prin exemplul propriu de asumare a vaccinării ca cea mai bună formă de protecţie împotriva COVID-19”, subliniază el.

„Educaţia este cheia unei societăţi puternice, care cunoaşte o dezvoltare sustenabilă şi o economie competitivă. Dragi dascăli, dumneavoastră aveţi puterea de a transforma oameni, comunităţi şi chiar întreaga societate. Sunteţi cei care formează generaţiile viitoare, care formează caractere şi oferă tuturor copiilor, prin educaţie, şansa la o viaţă mai bună. Cadrele didactice sunt veritabile modele pentru elevii lor. De aceea, mai ales în acest context extrem de complicat, prin exemplul dumneavoastră, puteţi inspira elevii în a lua, în mod informat, decizia corectă pentru sănătatea lor, inclusiv prin exemplul propriu de asumare a vaccinării ca cea mai bună formă de protecţie împotriva COVID-19”, a afirmat Klaus Iohannis, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei.

Potrivit şefului statului, motto-ul care însoţeşte, anul acesta, ziua de 5 octombrie la nivel internaţional este „Profesorii – în centrul procesului de recuperare în educaţi”.

„Este o confirmare a faptului că doar împreună, prin susţinerea şi implicarea cadrelor didactice, putem depăşi decalajul educaţional generat de perioada pandemică. Bucuria de a dărui cunoaştere şi de a modela destine este simţită de fiecare profesor, care îşi dedică întreaga sa activitate dezvoltării fiecărui elev în parte şi societăţii în ansamblu. Este o vocaţie unică şi, trăind la rândul meu acest sentiment, înţeleg, dragi dascăli, misiunea pe care o aveţi, greutăţile pe care le întâmpinaţi şi nevoia de a fi mereu alături de elevi. Pandemia a adus provocări şi temeri multiple pe care însă aţi găsit puterea să le depăşiţi şi să le transformaţi în emoţii pozitive: încredere, hotărâre şi solidaritate”, a transmis Iohannis.

El i-a asigurat pe dascăli de voinţa sa „neclintită pentru a construi împreună România Educată, un proiect de ţară în care dascălii sunt valorizaţi, respectaţi şi susţinuţi, pe măsura rolului cheie pe care îl au în societate, fiind oameni care se dăruiesc azi binelui societăţii de mâine”.

„Îmi doresc să vă am parteneri în acest demers de construcţie în care profesionalismul este fundamentul pe care dorim să clădim România Educată. Dascălii sunt garantul educaţiei de calitate, iar profesionalizarea resursei umane din acest domeniu  reprezintă un obiectiv prioritar pe care suntem obligaţi să îl îndeplinim pentru a dezvolta România de mâine. Vă rămân alături, şi nu doar astăzi, căci Ziua Educaţiei este orice zi care se încheie cu o lecţie învăţată!”, a conchis Iohannis.

 

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *