Iohannis: România are nevoie de o guvernare responsabilă, iar aceasta poate să vină de la PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, vineri seara, la evenimentul de aniversare a 144 de ani de la înfiinţarea PNL. El a mulţumit PNL pentru sprijinul pe care i l-a dat în ultimii ani şi a spus că România are nevoie de o guvernare responsabilă, iar aceasta poate să vină de la PNL.

„La mulţi ani PNL, cel mai vechi şi, dacă îmi permiteţi, cel mai bun partid din România. Am participat ultima dată la aniversarea PNL în 2015, la scurt timp după ce preluasem mandatul de preşedinte al României. Atunci ne-am întâlnit în număr mare şi cu speranţe mari. De atunci s-au scurs câţiva ani complicaţi, însă în toţi aceşti ani PNL a fost un sprijin de nădejde pentru mine, preşedintele României, şi pentru politica pe care am dus-o pentru români şi pentru România. Mulţumesc PNL pentru acest sprijin”, a afirmat preşedintele.

Klaus Iohannis a amintit că, în 2014, după alegerile europarlamentare, PNL şi PDL au decis să fuzioneze. „A rezultat actualul PNL, un partid cu vocaţie europeană, cu vocaţia guvernării în România. PNL în forma creată în vara lui 2014 s-a maturizat. Faliile inerente unei astfel de fuziuni au dispărut”, a susţinut preşedintele.

 Şeful statului a precizat că urmează „alegeri grele”, „o serie de alegeri extrem de importante pentru România”.

În opinia sa, în 2019 şi 2020 „PNL este pregătit să câştige alegerile”.

„România are nevoie de o guvernare responsabilă. O astfel de guvernare poate să vină de la PNL şi asta vă doresc pentru viitorul apropiat şi dacă se poate chiar mai îndelungat”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

 

news.ro

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.