Islanda îşi deschide de joi frontierele pentru turiştii

Islanda îşi deschide de joi frontierele pentru toţi turiştii vaccinaţi cu vaccinurile agreate în UE, devenind una dintre primele ţări din lume care se redeschide pentru turişti după pandemie, notează Financial Times.

Guvernul islandez deja a permis călătorilor din UE să intre pe teritoriul său fără a fi necesară carantina, dar noua decizie semnifică faptul că va fi permis accesul şi pentru vizitatorii din Marea Britanie şi din SUA.

 

„Lumea a trecut prin multe în ultimele 12 luni  şi cu toţii sperăm să ne întoarcem încet şi sigur la normalitate. Aceasta include şi posibilitatea de a călători„ care este importantă pentru cultură, comerţ şi afaceri”,  a declarat premierul Katrin Jakobsdottir.

 

 

Cei care sosesc în Islanda vor trebui să dovedească faptul că au fost imunizaţi cu un vaccin aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului, ceea ce exclude vaccinurile din China – o sursă importantă de turişti – precum şi vaccinul rusesc Sputnik V.

 

 

Turismul a devenit una dintre principalele industrii din Islanda în ultima decadă după publicitatea făcută de erupţia vulcanică din 2010, care a  blocat traficul aerian în Europa pentru aproape o săptămână.

 

 

Numărul turiştilor în Islanda a scăzut cu 75% anul trecut, la mai puţin de 500.000 de vizitatori, ceea ce a dus la scăderea cu 6,6% a Produsului Intern Brut.

 

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.