Istoria unei naţiuni se măsoară în ani, fapte şi oameni

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara a organizat, astăzi, 29 martie 2018, „ZIUA VETERANILOR UNITĂŢII”.

La eveniment au răspuns „prezent” peste 40 de veterani, cadre militare în rezervă şi în retragere, care şi-au desfăşurat activitatea în structurile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara.

Manifestarea a cuprins un ceremonial militar, precum și exerciții demonstrative desfășurate la sediul unității, din municipiul Deva. Participanții la această manifestare au fost primiți de colegii în activitate și au primit diplome aniversare.

Organizarea întâlnirii între generaţiile de jandarmi a oferit posibilitatea veteranilor şi cadrelor militare în rezervă și retragere să rememoreze faptele de arme şi atmosfera din perioada carierei militare. Ca întotdeauna, aceste evocări au un puternic caracter emoţional, recepţionat mai ales de noua generaţie de jandarmi, având în vedere că în formaţie a fost constituit un pluton format din elevii Şcolilor Militare de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani şi Fălticeni, aflaţi în stagiul de practică în cadrul unităţii noastre.

O instituţie reprezintă în primul rând oamenii ce o compun, iar valoarea acesteia este dată de valoarea celor care au activat şi activează ca jandarmi, toate aceste generaţii s-au întâlnit astăzi pentru a realiza o frumoasă legătură între trecut, prezent şi viitor.

 

 COMPARTIMENT INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *