ITPF Sighetu Marmației: Captură de țigări de proveniență ucraineană

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, 12.310 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 144.300 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zona.

În data de 05 aprilie a.c., în jurul orei 21.30, la nivelul Sectorului PF Vișeu de Sus, jud. Maramureș, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, un echipaj mobil al poliției de frontieră a depistat în trafic, pe raza localității Bogdan Vodă, jud. Maramureș, un autoturism marca Volkswagen Golf, condus de către cetățeanul român Ioan I., în vârstă de 49 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în  roata de rezervă au fost descoperite mai multe pachete cu țigări, marfă pentru care bărbatul nu au putut prezenta niciun document de proveniență.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii țigărilor descoperite a rezultat cantitatea de 320 de pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 3.800 lei.

Totodată, pe timpul cercetărilor, s-a mai constatat că bărbatul era ajutat de o altă persoană, aceasta din urmă conducea un autoturism Volkswagen Multivan și avea rolul de antemergător în asigurarea transportului ilegal de țigări.

Drept urmare, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

De asemenea, autoturismul folosit la transportul țigărilor în valoare de 2.800 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Azi dimineață, în jurul orei 4.00, la nivelul Sectorului P.F. Sighetu Marmației, județul Maramureș, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, un echipaj al poliţiei de frontieră, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care transportau de la malul râului Tisa către interior colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi verificare a zonei.

În zonă au fost descoperite 15 colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 11.990 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 140.500 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

 

www.politiadefrontiera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.