Jaf cu violență chiar în casa scării. Atacatorul și-a urmărit victima

O tânără care se întorcea spre casa, a fost tâlhărită chiar în scara blocului în care locuia. Totul s-a petrecut marți seara când un individ de 33 de ani a lovit tânăra și i-a sustras geanta de pe umăr și telefonul din mână.

„În data de 19.01.2021, în jurul orei 22:45, Poliţia Municipiului Vulcan a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-a sustras unei tinere, prin violenţă, ghiozdanul pe care aceasta îl purta pe umăr și în interiorul căruia deținea mai multe bunuri, precum şi un telefon mobil, pe care îl ținea în mână.

Potrivit fost comisă în scara blocului în care locuieşte victima, din primele cercetări poliţiştii stabilind că aceasta a fost urmărită de atacator, care nu o cunoştea anterior comiterii faptei.

La scurt timp de la primirea sesizării, poliţiştii au reuşit, în urma efectuării unor activităţi investigative, să îl identifice pe prezumtivul autor al infracţiunii reclamate.

Acesta este un bărbat de 33 de ani, din municipiul Vulcan, care a  fost condus la sediul Poliției Municipiului Vulcan pentru audieri şi a fost reținut preventiv pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de  tâlhărie calificată (bunurile sustrase au fost recuperate).

Bărbatul urmează a fi prezentat magistraţilor, în vederea dispunerii măsurilor preventive prevăzute de lege,” spun reprezentanții IPJ Hunedoara.

De asemenea , oamenii legii vin cu o serie de recomandări:

  • Să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate. 
  • Nu afişaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, telefoane mobile ori sume mari de bani.
  • Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia.
  • Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi, astfel, şansele de identificare, prindere şi pedepsire ale agresorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *