Jandarmii hunedoreni la datorie

În data de 29 martie a.c. Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara, a participat cu efective pentru a asigura măsuri de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării manifestaților de protest ce au avut loc la nivelul județului Hunedoara.

Jandarmii au acționat pentru protecția participanților dar și a celorlalți cetățeni, fără a fi înregistrate incidente, totodată aducându-le la cunoștința acestora prevederile legale în vigoare, precum și consecințele nerespectării acestora.

Pentru încălcarea normelor legale în cadrul manifestațiilor de protest până în momentul întocmirii acestui comunicat au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7000 de lei. În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat prevederile legislației în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun.

De asemenea vă comunicăm următoarele:

Astăzi, 30 martie 2021, în diferite localități din județul Hunedoara, sunt preconizate mai multe adunări publice, inițiate în mediul online, la care există posibilitatea să participe un public numeros.

Jandarmii vor fi prezenți pe timpul desfășurării acestor manifestații, pentru a asigura măsurile de ordine publică, siguranța participanților și a celorlalți cetățeni.

Conform cadrului legal în vigoare, Jandarmeria are obligația de a asigura măsurile de ordine publică atunci când au loc manifestații la care participă un număr mare de persoane, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru a preveni și combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

În acest sens amintim că, pe timpul stării de alertă, numarul maxim de persoane care pot participa la adunări publice, mitinguri și demonstrații, este de 100 persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă.

De asemenea conform ordinelor privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru localitățile unde s-a instituit această măsură este interzisă organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

În egală măsură, recomandăm persoanelor care vor participa la aceste adunări publice să manifeste înțelegere față de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicațiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură și să anunțe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *