Jiul, plin de mizerii

Apele Jiului sunt pline de gunoaie. Pentru a menține râurile cât mai curate, reprezentanții Apelor Române au demarat o campanie de informare, dar și de curățare a Jiului. Cei de la Apele Române le cer tuturor cetățenilor să nu mai arunce deșeurile în apă.

„Fă un efort și nu mai arunca deșeurile în apă. Cu toții ne dorim să avem ape curate, dar realitatea ne arată că, tot mai multe deșeuri încarcă apele și le deteriorează calitatea. De aceea, în încercarea de a reduce cât mai mult impactul poluării, ne implicăm constant în acțiuni de igienizare și venim în sprijinul primăriilor. Conform Ordonanței nr. 21/ 2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, în zonele intravilane, primăriile sunt responsabile cu gestionarea deșeurilor din ape și de pe maluri”, arată cei de la Apele Române Jiu.

Mereu s-a spus că Jiul este poluat de cetățenii din Valea Jiului, care aruncă tot soiul de deșeuri în apa curgătoare. Toate acestea ajuns în zona de sud a țării, iar la barajul de la Târgu Jiu se adună cantități enorme de pet-uri, cârpe, dar și alte mizerii.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.