Jocul de-a „uite taxa, nu e taxa”

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, la Digi24, despre eventuala renunţare la taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, că, dacă se va modifica, va trebui să se discute întâi în coaliţie şi apoi în Guvern.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și al ALDE, a declarat după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanți ai Centrului Român al Energiei, organizație care reunește peste 20 dintre cele mai importante companii din industria energetică românească, că va fi eliminată taxa de 2% pe cifra de afaceri anuală a operatorilor din energie introdusă prin OUG nr. 114/2018.

“Această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilităţile de dezvoltare în continuare şi atingerea unor indicatori de performanţă, de profitabilitate, care sunt de aşteptat ca aceste companii. Şi doamna prim-ministru a consimţit că această taxă este excesivă şi trebuie să analizăm şi cel mai probabil o să renunţăm la această taxă de 2%”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la întrevederea cu reprezentanţi ai Centrului Român al Energiei de la Parlament.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a afirmat, miercuri seară: „Dacă se va modifica ceva, atunci va trebui să fie o discuţie la nivel de coaliţie, apoi la nivel de guvern şi o decizie în acest sens se va vedea într-o şedinţă de Guvern, dacă va fi cazul. (…) Nimeni nu porneşte de la ideea de modifica din start ceva sau de a nu modifica.”

Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au arătat încă din luna decembrie a anului trecut că o astfel de taxă va conduce la falimentul societății.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *