Jucător al echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare care s-a întors din Africa de Sud, testat pozitiv pentru SARS-CoV-2

Un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare care s-a întors din Africa de Sud a fost testat pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Acestuia îi va fi recoltată, joi, o nouă probă care va fi trimisă pentru secvenţiere la Institutul Cantacuzino. Alte două persoane, cărora li s-au recoltat probe pe Aeroportul Otopeni, au fost depistate pozitiv. Niciuna dintre cele trei persoane nu are simptome, dar ele sunt sub observaţie medicală, au precizat autorităţile.

 „Referitor la persoanele repatriate din Africa de Sud, precizăm faptul că în urma testelor efectuate, 3 persoane (2 la aeroportul din Bucureşti şi 1 la Baia Mare) au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2. Precizăm că testele au fost efectuate la cele două aeroporturi (Bucureşti şi Baia Mare) la momentul aterizării, persoanele au fost introduse în locaţiile de carantină, iar rezultatele au venit astăzi, 1 decembrie 2021”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Conform sursei citate, niciuna dintre cele 3 persoane nu are simptome, dar toţi trei pacienţii sunt sub observaţie medicală.

Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secvenţiere.
UPDATE – Potrivit MS, cele două persoane se află în carantină la domiciliu, în judeţele de provenienţă Vaslui si Braşov.
UPDATE – Alte două persoane din acelaşi avion, cărora li s-au recoltat probe pe Aeroportul Otopeni, au fost depistate pozitiv cu SARS-CoV-2.
„Acestea se află în carantină, de asemenea. Pentru aceste persoane au fost efectuate anchetele epidemiologice în vederea stabilirii contactilor direcţi”, a arătat Ministerul Sănătăţii.
Şi în cazul acestor două persoane, vor fi trimise probe la Institutul „Cantacuzino” pentru secvenţiere.
ŞTIREA INIŢIALĂ – „Ministerul Sănătăţii informează că cei 29 de sportivi repatriaţi din Africa de Sud care au sosit la Baia Mare au fost testaţi şi li s-au asigurat condiţiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP. Unul dintre sportivi a fost depistat pozitiv şi se află în izolare, sub observaţie medicală, fiind asimptomatic”, a transmis, miercuri seară, MS.
Conform sursei citate, acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă mâine pentru secvenţiere la Institutul National de Cercetare Medico- Militară „Cantacuzino” Bucureşti.
Astfel, este vorba despre un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, care s-a întors din Africa de Sud.
Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă, a declarat că proba RT-PCR a fost recoltată marţi seară la Aeroportul Internaţional Maramureş, rezultatul fiind pozitiv.

Aeronava Boeing 737 a companiei Tarom care a plecat în Africa de Sud pentru a repatria cetăţenii români blocaţi în această ţară, printre care s-au aflat membrii delegaţiei echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, a aterizat, marţi, la Baza 90 de la Otopeni.

Acolo au fost aşteptaţi de reprezentanţi ai DSP. Jucătorii şi staff-ul echipei de rugby au continuat călătoria cu un alt avion Tarom către Baia Mare.

Toate persoanele din avionul care a venit de la Johannesburg vor intra în carantină. În aeronavă s-au aflat şi alţi cetăţeni europeni, care vor fi îndreptaţi către ţările lor.

 

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.