Județul Hunedoara sub cod GALBEN și PORTOCALIU de precipitații și vânt. La munte ninge

Până miercuri dimineața, județul Hunedoara este sub atenționare ANM de precipitații și vânt, iar în zona montană va ninge abundent.

„Marţi, vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice şi sud-vestice, iar spre seară şi noaptea, şi în cele estice, cu viteze de 45…55 km/h”, afirmă meteorologii de la ANM.

Meteorologii anunţă în continuare precipitaţii şi intensificări ale vântului, până miercuri dimineaţă / În unele zonele cantităţile vor fi însemnate / Cod portocaliu de ninsori în zonele montane din Hunedoara, Alba şi Sibiu

Conform hărții, avertizarea de cod GALBEN de ploi este valabil pentru perioada 13 februarie, ora 10.00 – 14 februarie, ora 08.00, iar cantitățile de precipitații vor înregistra 25 – 30 l/mp, izolat 40 l/mp.

”În Carpaţii Meridionali, iar pe parcursul zilei de marţi şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri şi în Carpaţii Occidentali şi în vestul şi sud-vestul Transilvaniei vor fi cantităţi de precipitaţii de 25…30 l/mp, iar izolat de 40 l/mp”, a mai trqansmis ANM.

Avertizarea de cod PORTOCALIU de ninsori abundente este valabilă până marți seara, la ora 22:00 și va cuprinde zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu.

În zona montană a judeţelor Hunedoara, Alba şi Sibiu va ninge abundent şi se va depune strat consistent de zăpadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi de 50…70 l/mp”, potrivit ANM.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *