Jumătate dintre angajaţii din România acordă mai puţin de 30 de minute mesei de prânz

Jumătate dintre angajaţii din România acordă mai puţin de 30 de minute mesei de prânz, spre deosebire de alte ţări europene unde doar un procentaj de 23% din angajaţi alocă acest timp, potrivit unui studiu realizat de Edenred şi publicat marţi.

Totodată, potrivit barometrului FOOD 2018, aproape 75% din europeni îşi iau timp pentru pauza de prânz, cu 5% mai mult decât în 2014.

”Cu toate acestea, 27% dintre aceştia aleg să ia prânzul chiar la biroul la care lucrează. 94% dintre belgieni mânăncă în mod regulat la birou, în timp ce în Franţa pauza de masă în afara biroului este sfântă. 26% dintre angajaţii francezi ies la restaurant în mod constant, luând în calcul preţul şi proximitatea”, se arată în comunicat.

Francezii sunt întrecuţi de slovaci, care ies la restaurant în pauza de prânz în proporţie de 34% şi de italieni cu 39%. Aceştia preferă avantajele mâncărurilor proaspăt gătite şi sănătoase, potrivit studiului.

Cu ocazia zilei internaţionale World Food Day, care este sărbătorită în fiecare an pe 16 octombrie în ţările membre ONU, România aderă la un proiect european lansat în 2011, menit să schimbe mentalitatea şi obiceiurile alimentare ale românilor.

”Misiunea programului FOOD prin intermediul campaniei educaţionale “Hai la 1 la masă! Ia o pauză pentru sănătate” este să crească gradul de conştientizare al importanţei ritualului zilnic de care fiecare dintre noi are nevoie şi pe care îl merită. Pauza de prânz este un generator de energie mentală şi fizică şi ajută la obţinerea unui echilibru între viaţa profesională şi personală”, se arată în comunicat.

Studiul a fost realizat în 2018 pe un eşantion de peste 25.000 de angajaţi şi 1400 de proprietari de restaurante în opt ţări europene (Austria, Belgia, Cehia, Franţa, Italia, Portugalia, Slovacia şi Spania) pe tema alimentaţiei în timpul zilei de lucru.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *