Klaus Iohannis anunţă oficial desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat oficial luni desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier, Ciucă fiind şi el prezent alături de preşedinte. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea lui Nicolae Ciucă.

 

Administraţia Prezidenţială a transmis că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea lui Nicolae Ciucă.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 noiembrie 2021, decretul privind desemnarea domnului Nicolae-Ionel Ciucă în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

„S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR şi Grupul minorităţilor. Reprezentanţii acestei majorităţi au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru şi, în acest format, am avut o discuţie pe care o consider foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecinţă, îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă, aici de faţă, pentru a forma o echipă guvernamentală şi pentru a se prezenta în faţa Parlamentului României pentru votul de încredere. Domnule prim-ministru desemnat, vă doresc mult succes şi vă dau cuvântul!”, a declarat preşedintele.

La rândul său, Nicolae Ciucă şi-a exprimat speranţa ca începând de joi noul Guvern să poată începe să lucreze.

„Vă mulţumesc, domnule preşedinte! Bună ziua! În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare şi să se constituie o coaliţie solidă în Parlamentul României, astfel încât să putem să realizăm un Guvern care să asigure stabilitatea ţării. Practic, cetăţenii români aşteaptă de la noi stabilitate şi soluţii, pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia de COVID-19, criza energetică şi, de asemenea, să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR. Este cât se poate de evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanţial pentru tot ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiţii solide şi foarte bine aplicate în România, precum şi un program de măsuri sociale, astfel încât să poate să fie acoperite toate problemele create de situaţia de criză în care ne găsim. Vă mulţumesc foarte mult şi sperăm ca începând de joi să putem să ne apucăm serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale!”, a afirmat premierul desemnat.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.