La alegerile din PNL municipiul Hunedoara s-a reușit o victorie din care a pierdut toată lumea. Cu Carmen Hărău „maestru de ceremonii”, Lucian Gherman și-a înghițit „victoria” cu noduri

Organizația municipală Hunedoara a PNL, pipernicită și bătută bine de soarta ultimelor alegeri, rămâne sub președinția celui care a adus-o în situația nefericită în care este acum: Lucian Gherman. Astfel, la alegerile din organizație, care au avut loc în 17 iunie 2021, Gherman a candidat singur și a fost reales. O victorie în care nu a câștigat nici măcar Gherman (să fii singur și fără țintă în fruntea unei nenorociri nu înseamnă victorie), iar PNL-ul din municipiul Hunedoara a mai făcut un pas către prăpastie. În asemenea condiții, opinia francă și publică a fostului senator PNL Carmen Hărău, conform căreia continuarea activității organizației din Hunedoara cu Gherman în frunte este o greșeală și că această încremenire politică e doar o perioadă de tranziție, e de înțeles.

Hărău i-a stricat ziua lui Gherman

În fapt, intrând în bucătăria politică, alegerile interne din organizația municipală PNL Hunedoara au fost ca o frânghie cu noduri mari pe care liderul pipernicitei organizații liberale de pe malul Cernei, Lucian Gherman, a fost obligat să o înghită în porții mici și dureroase.
Primul nod în gâtul realesului? Fostul senator Carmen Hărău, care a sosit la eveniment ca maestru de ceremonii” din partea conducerii județene a PNL. Carmen Hărău a condus adunarea de alegeri de la Hunedoara, Gherman ajungând din nou, silit de împrejurări, la mâna fostului senator.
După cum bine știu cei care urmăresc scena politică hunedoreană, de ceva vreme, Lucian Gherman a fost mai mult decât lipsit de onoare și eleganță cu Carmen Hărău. Cu ieșiri de grădiniță, crize de furie și vorbe grele aruncate pe la colțuri către cei care înghit astfel de resturi, Gherman a încercat marea cu degetul într-o bătălie cu Hărău, din care nu avea cum să iasă altfel decât șifonat: el, din poziția de mereu dependent de alții și perdant al politicii, Hărău din poziția de mereu stăpână pe soarta sa și de învingătoare în politică. E posibil ca Gherman să fi simțit nevoia să-și încordeze mușchii, antrenați la sală și postați obsesiv pe Internet, către cineva și, cum cu Bobouțanu-PSD s-a lămurit că nu-i ține, a găsit-o pe liberala Hărău. Mare mizerie, penibilă fentă, fatală greșeală!…

Liberalii lui Gherman sunt cam cât de-o comună modestă

Una peste alta, Carmen Hărău a condus dezinvolt alegerile interne piticite din organizația PNL de la Hunedoara. Spunem „piticite” pentru că e jenant ca o organizație municipală de partid dintr-un oraș de talia Hunedoarei să adune la vot puțin peste 100 de liberali. Gherman a obținut 99 de voturi din poziția de candidat unic (cât de-o etichetă promoțională și… cam aici se oprește mulțimea liberală din organizația pe care se încăpățânează să o prăpădească definitiv); din 8 candidați, 8 au fost aleși vicepreședinți, din 11 candidați 8 au fost aleși membri în conducerea locală a PNL. Și un trezorier. Și 26 de delegați pentru conferința județeană care va avea loc în 17 iulie 2021 (greu cu piticenia politică: un sfert dintre participanții la alegerile din organizația locală merg și la alegerile județene!).

Viitorul rămâne sumbru pentru liberalii din Hunedoara

Așadar, cu Lucian Gherman bătut (politic, evident!) ca hoții de cai dar tot în funcție și tot lipsit de autoritate, fără niciun ales local în conducere, cu membri de partid dezinteresați și/ sau scârbiți de evoluția din ultima vreme, organizația municipală Hunedoara a PNL își continuă drama. Gherman și-a împlinit, cu noduri grele și din ce în ce mai singur, voința de a locui stingher în fruntea organizației, încrâncenat și fără soluții, ascunzându-și eșecul sub un discurs tern, lung, neconvingător, fără cap și fără coadă.

Ce va fi în continuare, dacă este/ va fi sau nu tranziție, cum spune Carmen Hărău, sau dacă Gherman va duce, timp de patru ani, liberalismul din municipiul Hunedoara spre anonimat, vom trăi și vom vedea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.