În plină zi! Un bătrân de 81 de ani a fost jefuit chiar în scara blocului în care locuia

Identificat de poliţişti cu operativitate, după ce a tâlhărit un bărbat, în scara unui bloc din municipiul Petroşani

În data de 15.10.2018, în jurul orei 14:00, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată de petroşănean cu privire la faptul că socrul său, în vârstă de  81 de ani, a fost agresat de o persoană care i-a sustras 100 de lei, după care a fugit.

Agresiunea a avut loc pe strada 1 Decembrie 1918, în scara blocului în care locuieşte partea vătămată.

Poliţiştii, în baza sesizării, au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie, iar în urma investigative întreprinse, au reuşit, în scurt timp, identificarea unui minor în vârstă de 17 ani, din municipiul Vulcan.

Acesta a fost condus la sediul Poliției Municipiului Petroșani pentru a fi audiat cu privire la comiterea infracțiunii de tâlhărie. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a minorului, care va fi cercetat în stare de libertate.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate.  Nu purtaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia. Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi astfel şansele de identificare, prindere şi pedepsire a agresorului.

 

 

Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *