La o zi după ce i-a numit pe ziarişti „ciobani”, senatorul PSD Liviu Brăiloiu se declară nemulţumit de modul în care presa informează despre realizările Guvernului

Senatorul PSD de Constanţa Liviu Brăiloiu se declară nemulţumit de modul în care presa relatează despre realizările Executivului, afirmând că datele sunt răstălmăcite şi ironizate. Declaraţia vine la o zi după ce senatorul i-a numit ”ciobani” pe jurnalişti.

Senatorul PSD Liviu Brăiloiu i-a numit, luni, ”ciobani” pe jurnaliştii care îl aşteptau pe ministrul Mihai Fifor, după şedinţa Comisiei de apărare din Senat, discuţia cu ziariştii care îi reproşau modul în care li s-a adresat continuând inclusiv la uşa liftului.

Marţi, parlamentarul a transmis, printr-un comunicat de presă, că în ţara noastră libertatea conţinutului grilei de programe şi conţinutul editorial sunt garantate prin Constituţie şi reprezintă o cucerire democratică de primă importanţă, considerând, însă, că la fel de importante sunt şi respectarea prevederilor despre dreptul la informaţie şi corectitudinea informaţiei.

“Cu câteva zile în urmă, Eurostat a anunţat creşterea economică a României ca fiind cea mai mare din UE, cu 8,8%,  în  timp ce PIB – ul a crescut, în termeni reali, cu 2,6% faţă de trimestrul precedent. Evident, după transmiterea laconică a cifrelor, la unele televiziuni şi pe prima pagină a unor ziare a urmat «analiza» conform căreia această creştere ar fi mai degrabă un  fel de balon de săpun…”, a precizat senatorul Brăiloiu.

El s-a referit şi la faptul că producţia agricolă a României din acest an nu a reprezentat o ştire de interes public pentru unele trusturi de presă sau de televiziune sau că Festivalul ”George Enescu” a fost promovat aproape exclusiv de Televiziunea Română, “cele mai multe dintre celelalte televiziuni alegând subiecte cel mult mediocre, respectiv câştigul, în dauna culturii elevate”.

De asemenea, senatorul PSD de Constanţa a mai spus că rezultatele activităţii Guvernului sunt în cele mai multe cazuri, răstălmăcite sau ironizate în presa românească.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *