Festival Internațional de Film și Televiziune SIMFEST, după 20 de ani

SIMERIA, orășelul cunoscut mai degrabă ca nod de cale ferată, dar despre care puțini știu că a găzduit primul cinematograf din Transilvania, revine, pentru 3 zile, în lumea artelor vizuale și în atenția publicului iubitor de informație, grație unui proiect pe care comunitatea l-a susținut cu mult suflet în urmă cu 20 de ani și care s-a dezvoltat ulterior pe alte meleaguri.

Organizatorii Festivalului Internațional de Film și Televiziune SIMFEST invită simerienii și pe toți cei care atunci, în 2003, au pus umărul la urnirea bulgărelui de zăpadă, devenit ulterior ditamai ghețarul, la o rememorare a momentelor petrecute împreună și la o (re)întâlnire de suflet. Pentru că în luna august s-au împlinit 20 de ani de la prima proiecție publică și de la primele cursuri de jurnalism organizate în cadrul festivalului. Atunci era mic, se numea Festivalul Televiziunilor Locale SIMFEST și se adresa, conform titulaturii, jurnaliștilor din audiovizualul local, dar și unei categorii aflată , în acei ani, la început de drum: producătorii independenți.

SIMFEST a militat de la început – și o face în continuare, după 20 de ani – pentru profesionalism, echilibru și libertate de exprimare a jurnalistului, ulterior a tuturor creatorilor din media.

La aniversare, întregul oraș e invitat să ia parte la un complex de activități care se adresează tuturor vârstelor. Simerienii vor avea posibilitatea să întâlnească și să schimbe impresii și chiar amintiri cu numeroase personalități din lumea filmului și televiziunii, unele dintre ele prezente în oraș chiar și în urmă cu 20 de ani.

PROGRAM

VINERI, 25 AUGUST

  • ora 11.00, Primăria orașului Simeria – Conferință de presă
  • ora 19.00. Parcul de Afaceri Simeria – Teatru pentru tineret: SRLTV Interpretează formația de teatru PRO SCENIUM, Deva

SÂMBĂTĂ, 26 AUGUST:

  • ora 19.00, Parcul de Afaceri Simeria:
  • Gală aniversară
  • Film artistic: Între chin și amin. Regia: Toma Enache

DUMINICĂ, 27 AUGUST:

  • ora 10.30, Parcul de Afaceri Simeria – Matineu cinematografic pentru copii: STRĂJERII DELTEI. Regia: Liviu Mărghidan. Participă regizorul și interpreta principal, Adela Mărghidan (13 ani). Producție 2022.

Festivalul Internațional de Film și Televiziune SIMFEST va continua, apoi, timp de o săptămână, din 28 august până în 3 septembrie, la Târgu Mureș.

 

Organizator: Asociația culturală SIMFEST

Co-organizatori: Primăria orașului Simeria și Centrul Cultural și de Creație Simeria

Informații suplimentare pe: www.simfest.ro, https://facebook.com/Simfest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *