Deva: Lansare de carte a prozatorului hunedorean Gherasim Țic

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” vă invită, marți, 28 mai,  2019, la ora 17:00, în Amfiteatrul ”Liviu Oros” al Centrului Cultural din Deva, la lansarea volumului ”Drumul spre lumină”, semnat de prozatorul Gherasim Țic.

Cartea tratează o parte din viața și activitatea unui profesor de engleză – de fapt, povestește viața și activitatea autorului, începând cu anii de liceu.

Intrarea la eveniment este liberă.

Gherasim Țic s-a născut în satul Boz, din comuna Brănișca, în anul 1931 și a fost elev al liceelor ”Decebal” din Deva și ”Mihai Viteazul” din Alba-Iulia. A fost deținut politic, timp de 12 ani – închis la Deva, Jilava, Capu Midia, Baia Sprie și Gherla. În 1969, a absolvit cu brio Facultatea de Litere a Universității din București. Mai bine de 20 de ani, a fost profesor de engleză la mai multe școli din Capitală.

Gherasim Țic s-a impus deja în peisajul literar românesc, printre volumele publicate numărându-se ”Fii ai unui destin potrivnic” (2002), ”Speranțe” (2005), ”Tinerețe furată” (2010), ”Destinul familiei Roibu” (2014), ”Sonata lunii. Fericirea de a iubi și de a fi iubit” (2015).

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *