DAS Deva reînnoiește contractul de furnizare a laptelui praf pentru bebelușii care nu pot fi alăptați natural

Direcția de Asistență Socială Deva va reînnoi, săptămâna aceasta, contractul cu Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, pentru furnizarea laptelui praf destinat copiilor cu vârsta între 0 – 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern, din motive medicale.

Potrivit reprezentanților DSP Hunedoara, procedura de achiziție a unei noi tranșe a produsului va fi demarată luna aceasta, iar furnizarea laptelui praf către administrațiile locale ar putea începe, cel mai probabil, în luna mai 2023.

În prezent, în depozitul Direcției de Asistență Socială Deva mai sunt disponibile doar 3 kilograme de lapte praf – din formula destinată copiilor cu vârsta între 0-6 luni.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE cu privire la programul de acordare a laptelui praf gratuit se pot obține la numărul de telefon 0724.253.852 (DAS Deva – Biroul Administrativ), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 sau vineri – între orele 8:00-14:00.

Laptele praf gratuit se acordă în cadrul Programului Național de Sănătate a Femeii și Copilului, derulat și finanțat de Ministerul Sănătății și este disponibil în două formule – Milupa Milumil 1 (destinat copiilor de 0-6 luni) și Milupa Milumil 2 (pentru copii de 6-12 luni).

De la începutul anului 2023, Direcția de Asistență Socială Deva a distribuit, în total, 180 de kilograme de lapte praf gratuit, mai mult de două treimi din cantitate fiind solicitate pentru copii de 0-6 luni.

Totodată, în cursul anului 2022, au fost distribuite peste 600 de kilograme de lapte praf, dintre care 55% pentru copii de 0-6 luni. Pe de altă parte, în intervalul ianuarie – aprilie 2022, numărul solicitărilor de lapte praf a fost de 4 ori mai mare în cazul formulei destinate bebelușilor de 0-6 luni, în timp ce în perioada mai – august 2022, s-a dublat numărul solicitărilor pentru formula destinată copiilor de 6-12 luni.

Potrivit informațiilor centralizate de Biroul Administrativ, de laptele praf gratuit, distribuit de DAS Deva au beneficiat bebeluși din municipiul Deva, dar și din alte 11 localități ale județului Hunedoara.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *