„Lecție de istorie vie” la Școala Gimnazială „Aron Densușianu” din Hațeg

În săptămâna 27-31 mai, la Hațeg, s-au desfășurat activitățile cuprinse în programul național „Școala altfel”, pentru învățământul preșcolar și primar.

Pentru a încuraja copiii să își manifeste creativitatea și să îmbine într-un mod atractiv teoria cu aplicațiile ei din viața de zi cu zi, învățarea cu preocupările individuale într-un context favorabil dezvoltării socio-emoționale, cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Aron Densușianu” au inclus în această săptămână și Festivalul – concurs  “Lecție de istorie vie”, la care au participat peste 200 de elevi.

Aceștia au descoperit prin intermediul atelierelor arta olăritului și a împletitului, au jucat diferite jocuri, au fost inițiați în tragerea cu arcul și au aflat din ce se compuneau ținutele luptătorilor daci și romani.

Toate au fost posibile prin intermediul partenerilor proiectului – Asociaţia Terra Dacica Aeterna, reprezentată prin dl. Paul Olar și Asociația de Turism Retezat, reprezentată prin Anca Rusu, al sponsorilor Geraico Prod Com Srl și Pizzeria Yasmin și prin implicarea părinților și dascălilor.

Tuturor le mulțumim și ne dorim să vină în continuare în sprijinul activităților organizate de școală.

 

Cadrele didactice din Școala Gimnazială „Aron Densușianu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.