Lecție deschisă despre prevenirea violenței în școli predată de polițiști

În data de 22.11.2017, la Școala Gimnazială din comuna hunedoreană Brănişca, a avut loc o activitate de informare a elevilor din ciclul gimnazial asupra violenței școlare și formelor de bullying care se manifestă în școli. Acțiunea s-a desfășurat la inițiativa unității de învățământ și a implicat toți cei 35 de elevi ai claselor V-VIII, precum şi profesorii-diriginţi.

Polițiştii le-au explicat elevilor care sunt formele de violență ce au loc în școli și care sunt consecințele acestora, din punct de vedere legal.

Copiii au aflat informații importante privind răspunderea penală a minorului și ce sancțiuni pot fi aplicate celor care încalcă legea. Violența fizică a fost prezentată ca fiind una dintre formele bullying-ului în școli, pe lângă furt, hărțuire, amenințări sau injurii.

Acţiunea a beneficiat de prezenţa unui  reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

Împreună cu elevii, au fost găsite soluții prectice pentru a preveni apariția violenţei în școala lor. Copiii au fost îndemnați de polițişti să nu tolereze nicio formă de violență în şcoală (psihică sau fizică) și să anunțe cadrele didactice, părinţii şi Poliţia, atunci când au nevoie de sprijin sau ajutor.

 

Biroul de presă – IPJ Hunedoara 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.