Lecții de echitație gratuite pentru toți copiii

Brego are șase ani, iar Dana are 19 ani. Sunt doi cai, care le-au devenit prieteni sutelor de copii care au ales să petreacă ziua de dumincă, în natură, la înălțime. Doi oameni de afaceri și-au dat mâna și au pus în aplicare o acțiune inedită. Unul a pus la dispoziție locația, una de vis, la poalele munților Parâng, iar celălalt a venit cu caii. Au vrut să le ofere locuitorilor Văii Jiului, în special copiilor, un alt mod de a-și petrece duminica.

“Am vrut să le oferim locuitorilor Văii Jiului un alt mod de a petrece ziua de duminică. Am vrut să îi deconectăm pentru câteva clipe de la grijile cotidiene și să îi aducem mai aproape de natură. Vrem să le arătăm ce înseamnă legătura dintre om și natură”, a declarat Cristian Tamaș, administratorul locației unde duminică sute de copii și-au făcut doi noi prieteni, pe Brego și pe Dana.

Doi tineri au pus pe picioare o afacere care are rolul de a promova frumusețile Văii Jiului, dar și un mod de viață sănătos. Ilie Turcu, partener în cadrul Carpathian Horse Tracking, ne-a povestit ce beneficii are echitația.

“În primul rand copiii învață să socializeze, nu mai stau acasă, în fața calculatoarelor. Ne dorim prin astfel de acțiuni să promovăm Valea Jiului. Zona este foarte frumoasă, iar noi oferim un alt mod de a vizita frumusețile: Am gândit acțiunea de astăzi cu scopul de a scoate oamenii din casă, de a le oferi posibilitatea de a petrece câteva ore în natură”, a spus Ilie Turcu.

Tinerii au pus la punct cinci trasee care pot fi parcurse călare.

“Avem mai multe trasee, iar turiștii sunt foarte încântați. Am avut chiar si un englez, un malaezian si un indian, care au fost anul trecut pe la noi și le-a plăcut foarte mult”, ne-a mai spus tânărul.

Întrebat cu cine este mai greu de lucrat, cu copiii sau cu caii, tânărul ne-a răspuns fără a sta pe gânduri: “cu copiii, deoarece sunt nerăbdatori să încalece pe cal”.

Copiii au fost cei mai încântați de experiența pe care au descoperit-o chiar de Ziua Pământului. Mulți dintre ei nu au bunici la țară, iar pentru ei ziua de duminică a fost o nouă lecție învățată în aer liber.

“A fost foarte frumos. Mi-a plăcut tare mult. Nu am mai fost pe cal până acum. I-am dat un măr pentru că m-a plimbat”, ne-a spus Alexandra, o fetiță de câțiva anișori.

La finalul sesiunii de călărie, fiecare copil i-a oferit calului câte un măr. Lecția de călărie a fost gratuită pentru toți cei care au ales ca destinație locația de la poalele munților Parâng.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *