Lemn confiscat și dosar penal întocmit de polițiști, în urma unui control privind combaterea delictelor silvice

În perioada 01-03.11.2021, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat un control privind modul de punere în valoare și exploatare a materialelor lemnoase de către diferiți operatori economici de pe raza municipiului Hunedoara și a comunei Runcu Mare.

Poliţiştii au constatat că, pe o suprafață de fond forestier național, angajaţii unei societăţi comerciale au tăiat fără drept și au sustras 39 de arbori din specia fag, dintr-o partidă de masă lemnoasă pe picior, pentru care a fost calculat un volum de 105,30 mc de material lemnos.

Prin urmare, a fost luată măsura confiscării volumului de 40,139 mc material lemnos, care a fost identificat faptic în teren și în rampă și care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Hunedoara, în vederea valorificării acestuia, conform prevederilor legale în vigoare.

Totodată, poliţiştii au întocmit, în cauză, dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *