Liber la prăduit! – 30 de companii de stat dintr-o singură lovitură

DECLARAŢIE DE PRESĂ       

Senatorul PNL Carmen HĂRĂU atrage atenţia că PSD  nu a arătat încă tot ceea ce „poate” la guvernare:

„Pentru PSD şi ALDE, ceea ce au arătat în primele şase luni, a fost doar încălzirea. Agenda lor la guvernare nu este nicidecum cea pe care o cântă pe la televiziuni, prelungind melodia de campanie electorală. Nu-i interesează şi nici nu-i va interesa vreodată bunăstarea românilor. De fapt, mizele ascunse ale guvernărilor PSD sunt, tradiţional, de natură economico-financiară, de umplere a propriilor buzunare din bugetul public sau direct pe spinarea companiilor profitabile de stat. Istoria recentă  stă mărtuire despre cum, ori de câte ori guvernele PSD au promis lapte şi miere, s-a ales praful şi pulberea de economia naţională, de activele viabile ale statului român, cu privatizări dezastruoase, care ar fi trebuit să fie un succes şi să asigure relansarea unor ramuri ale industriei naţionale, dacă ar fi fost să se adeverească ce trâmbița propaganda roșie. ”

Carmen Hărău susține că propunerea PSD pentru funcţia de prim-ministru, materializată în persoana domnului Mihai Tudose, nu este decât demonstraţia că PSD şi ALDE l-au premiat pe domnul Tudose pentru proiectul Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii și  că acum, la cel mai mare partid de guvernământ, unii îşi freacă, deja,  mânile cu nerăbdare ca să prăduiască ceea ce mai rămăsese viabil din activele statului român:

„30 de companii ale statului român, cele mai profitabile şi cele mai viabile pe pieţele pe care acţionează au fost lovite direct în plex de proiectul PSD. În primul rând, acestor companii li s-a luat cu japca aproape tot profitul din anul trecut şi toate rezervele acumulate în vederea realizării unor investiţii care să le facă şi mai performante. Pentru că au fost jupuite de toate resursele financiare, s-a ajuns la situaţia în care, pentru a-și realiza planul de investiții, companiile au început să se împrumute în bănci ca şi cum ar fi fost neperformante şi/sau neprofitabile. Mai mult, în proiectul făcut public de presă, aflăm că marele fond este exceptat şi de guvernanţa corporativă, adică PSD dă undă verde  politizării managementului acestuia. Nu există criterii profesionale pentru cei care vor gestiona rezultatele activității acestor ultime active viabile ale avuției românilor! Că doar PSD a dovedit că are destui  băieți deștepți”!  Mi-e teamă că vor distruge tot!” a mai adăugat senatorul Carmen Hărău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.