Liberalul Petre Lucian Gherman intervine: Patrimoniul Hunedoarei trebuie salvat!

Comunicat de presă

Un incendiu devastator a distrus, ieri, acoperișul Școlii de Ucenici construită din donațiile deputatului liberal Constantin Bursan în perioada interbelică.
Clădirea de patrimoniu face parte dintre monumentele istorice și este strâns legată de istoria Hunedoarei
Fac un apel public la proprietar, SC ArcelorMittal SA, la Primăria Hunedoarei și la Consiliul Județean al Hunedoarei să intervină urgent pentru refacerea acoperișului distrus în incendiu! Fără acoperiș, clădirea, aflată și așa într-un stadiu avansat de degradare, va fi distrusă iremediabil.
Chiar astăzi am apelat la senatorul liberal Carmen Hărău pentru un demers parlamentar la Ministerul Culturii, să vedem în ce măsură guvernul ne poate sprijini.
Organizația PNL a municipiului Hunedoara va deschide și o listă de subscripție publică, pentru a susține cheltuiala cu refacerea acoperișului.
Ca hunedoreni, trebuie să tratăm cu toată atenția orice element care are legătură cu istoria locului, care este, în fapt, istoria noastră.

Gherman Petre Lucian,

președinte PNL municipiul Hunedoara

 

NOTA REDACȚIEI: Şcoala de ucenici, municipiul HUNEDOARA. COD LMI ( lista monumentelor istorice): HD-II-m-B-03339. În incinta S.C. Siderurgica S.A., la 100m de la intrarea principală. Anul 1936.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.