Liceenii de la Petroșani, angrenați într-un proiect dedicat președinției Consiliului UE

Elevi ai Colegiului Național Mihai Eminescu din Petroșani se află la Iași, acolo unde are loc un simpozion dedicat președinției Consiliului Uniunii Europene. Cei doi liceeni prezenți vor prezenta un proiect informatic ce a fost și premiat.

“Suntem în Iași la High-Level Conference on eGovernment – organizat de Ministerul Comunicațiilor și Societătii Informaționale în cadrul Presedinției României la Consiliul Uniunii Europene. Elevii noștri, Ichim Bogdan și Radeș Bogdan își prezintă proiectul premiat la București, la sfârșitul anului trecut și anume realizarea în Minecraft a Cetății Carolina din Alba Iulia”, spun reprezentanții Colegiului Național Mihai Eminescu din Petroșani.

Experți români și străini în domeniu sunt reuniți la Iași pentru a dezbate aspecte legate de obiectivele și interesele europene în ceea ce privește stadiul actual și perspectivele implementării conceptului de e-guvernare la nivelul UE. În cadrul reuniunii, Președinția României propune analiza aspectelor care vizează cele mai recente realizări la nivel european în domeniul e-guvernare, inovațiile privind îmbunătățirea calității și eficienței proceselor administrative și serviciilor publice, precum și promovarea cooperării între domeniul politic, administrație, societatea civilă și cetățenii europeni prin intermediul tehnologiei informației.

 

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *