Liceul de Arte ”Sigismund Toduță” Deva se înscrie în rândul organizațiilor acreditate Erasmus

Pe parcursul lunii octombrie 2020, echipa de proiecte educative a Liceului de Arte ”Sigismund Toduță” Deva, coordonată de prof. Daciana Leahu, s-a angajat în scrierea aplicației pentru AcreditarE+ Erasmus, în cadrul căreia organizațiile interesate puteau solicita o acreditare Erasmus individuală pentru organizația lor, prin care să-și prezinte un plan concret de activități de parteneriat școlar, cu parteneri europeni. Aceste proiecte se derulează cu finanțare europeană, fiind coordonate prin ANPCDEFP București. Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că solicitantul a elaborat un plan de implementare a unor activități de mobilitate de înaltă calitate, în cadrul unui efort mai amplu de a-și dezvolta organizația.

Rezultatele aplicațiilor depuse au sosit  în data de 23 februarie 2021, iar aplicația Liceului de Arte a fost aprobată. Lucrul acesta ne face să fim mândri de activitatea echipei de proiecte educative, deoarece doar prin muncă susținută și efort voluntar se poate contura și concretiza oportunitatea pentru elevii și cadrele didactice ale Liceului de Arte de a se dezvolta profesional și personal, de a aduce plus valoare procesului de învățământ, prin activități desfășurate în echipe internaționale în cadrul mobilităților europene, prin schimburi de elevi care vor experimenta sisteme educaționale ale țărilor din UE și prin schimburi de experiență ale cadrelor didactice.

Prin această reușită, Liceul de Arte ”Sigismund Toduță” Deva se înscrie în rândul organizațiilor acreditate Erasmus, care vor obține un acces simplificat la oportunitățile de finanțare din cadrul acțiunii-cheie 1, domeniul Educație școlară, a viitorului program (2021-2027).

 

prof. Mariana Onțanu-CRĂCIUN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *