Liderii coaliţiei discută despre convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară

Liderii coaliţiei PSD-ALDE discută, luni, cu premierul Mihai Tudose pe tema convocării Parlamentului într-o sesiune extraordinară, în cursul acestei săptămâni, după ce Guvernul a adoptat, vineri, o serie de Ordonanţe de Urgenţă privind pensiile speciale şi plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului. La şedinţă sunt prezenţi şi mai mulţi alţi miniştri.

Ședinţa coaliţiei a început la ora 12.00.

Liderii PSD-ALDE vor convoca Parlamentul în sesiune extraordinară cel mai probabil la mijlocul acestei săptămâni, miercuri. Sesiunea extraordinară este necesară pentru ca OUG-urile adoptate viner de Guvern să poată intra în vigoare, ele depinzând de depunerea lor în Parlament.

La şedinţa coaliţiei mai participă ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ministrul Internelor, Carmen Dan, şi preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău.

Prima încercare de convocare a acestei sesiuni a avut loc săptămâna trecută, însă ea a fost amânată, fără a fi oferite explicaţii.

Guvernul a adoptat, vineri, o OUG prin care se plafonează pensiile speciale, care nu mai pot depăşi valoarea salariilor aflate în plată în baza cărora s-a calculat pensia, şi o OUG privind plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului la 8.500 lei.

News.ro

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.