Liderii de la Complexul Energetic Hunedoara pleacă la București

Liderii de  sindicat de la Complexul Energetic Hunedoara pleacă la București. Societatea energetică se confruntă cu o criză fără precedent după decizia Tribunalului Hunedoara de a nu admite intrarea în insolvență și de a nu suspenda executările silite de pe conturi. Complexul Energetic Hunedoara este la un pas de a-și opri activitatea, ceea ce duce direct la faliment.

”În urma deciziei instantei a fost respinsă cererea noastră (a CEH) de intrare în insolvență și cererea  de protecție a conturilor noastre. Din aceasta cauză, suntem într-o situație periculoasă. Pentru a încerca rezolvarea acesteia, Sindicatul Muntele se va întâlni cu prefectul de Hunedoara, iar luni și marți, la București, cu secretarul de stat Vișan și la nivelul guvernului. Situația este periculoasă pentru că există riscul blocării activității atât în zona energetică, cât și în zona minieră”, a declarat Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Există încă o șansă pentru CEH de a intra în insolvență, în data de 14 noiembrie. Atunci va judeca Tribunalul Hunedoara cererea mai multor creditori care cereau insolvența CEH.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.