Listă finală a școlilor care vor primi bani pentru reducerea abandonului școlar

Aproape 3500 de școli și licee din întreaga țară au aplicat pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, vor primi granturi de până la 200.000 euro/școală. Potrivit Ministerului Educației, doar 2.500 dintre unitățile de învățământ care au aplicat vor primi bani. Până la finalul lunii martie 2022, într-o primă etapă, 750 de unități de învățământ din lista finală vor beneficia de finanțare. Fiecare școală aprobată de minister va primi cel mult 200.000 de euro, bani europeni prin PNRR, prin care să dezvolte programe de reducere a abandonului școlar.

La nivelul județului Hunedoara sunt 54 de unități de învățământ care au aplicat pentru a beneficia de fonduri în vederea reducerii abandonului școlar.

În cinci unități de învățământ din județ se menționează că riscul de abandon școlar este unul ridicat. În acest caz este vorba de Școala Gimnazială Teliucu Inferior, Colegiul Național de Informatică Carmen Sylva Petroșani, Liceul Teoretic Mircea Eliade Lupeni, Liceul Tehnologic Matei Corvin Hunedoara și Școala Gimnazială Nr. 1 Hunedoara. În celelalte unități de învățământ care au aplicat pentru a beneficia de fonduri, riscul de abandon școlar este mediu sau scăzut.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *