Locomotivă electrică cuprinsă de flăcări, între Merișor și Bănița

Un incendiu a izbucnit la o locomotivă electrică care tracta un tren de marfă, între localitatile Merișor și Bănița. Traficul a fost restricționat, fiind afectate mai multe trenuri de marfă și un tren de călători, conform informării ISU Hunedoara:

”În data de 26.01.2019 am fost anunțați la ora 00:07 sa intervenim pe calea ferata L200, între localitățile Merișor și Banița, unde a izbucnit un incendiu la o locomotiva electrică ce tracta o garnitură tren de marfă formată dintr-o locomotivă diesel și 40 vagoane tip cisternă destinate transportului de produse petroliere, fără conținut. Având în vedere situația creată, la nivel ISU Hunedoara a fost activată grupa operativă si din Ordinul D-lui Prefect s-a dispus activarea CJCCI cu reprezentanti din cadrul IJJ, IPJ, Serviciului Politie Transport Feroviar și Regulator circulație CFR. La fața locului s-a deplasat pentru coordonarea acțiunilor de intervenție dl. Lt.col. Achim Claudiu, prim adjunct inspector șef.

În urma evenimentului a fost afectată o locomotiva electrică Tip EA de 125 tone. Pompierii militari din cadrul Detașamentului Petroșani au intervenit cu 2 ofițeri, 20 subofițeri , 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autosanitare smurd si un echipaj CBRN. Incendiul a fost lichidat după aproximativ patru ore, intervenția fiind dificilă, implicând realizarea unui dispozitiv de stingere pe circa 700 metri liniari. În urma evenimentului a fost restricționat traficul feroviar în zonă, fiind afectate 7 trenuri de marfă și un tren călători, staționat în gara din Petroșani – trenul interregio 1835 cu 30 pasageri. Prin eforturile pompierilor s-a reușit localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, evitându-se dezvoltarea și propagarea la vagoanele cisternă precum și pericolul unor explozii. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime. La ora prezentului comunicat (aproximativ ora 5:20), trenul de pasageri interregio a fost repus in circulație.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.