Noi locuri de muncă la Călan! Un investitor va produce pentru industria electrotehnică, hidraulică, construcții de mașini și automotive

Firma LOGA TECHNIC PARTS îşi deschide porţile în Parcul Industrial Călan

În februarie 2019, firma Loga Präzisionsteile GmbH & Co. KG din Germania a înființat o noua firmă fiică, Loga Technic Parts SRL, cu sediul în Călan. Firma germană, înființată în 1991, este specializată pe producerea, prin strunjire, a pieselor din metal cu alezaje. De asemenea, în portofoliul companiei se găsește și o gamă variată de piese speciale, realizate prin procesare la presiune înaltă, pe mașini cu comandă numerică de ultimă generație.

Reprezentanții autorităților locale au fost și ei prezenți la eveniment

Acum reprezentanții companiei au venit din Germania pentru a avea o întâlnire cu reprezentanții administrației locale din Călan, dar și cu reprezentanții Liceului Tehnologic “Ovid Densusianu” și cu elevii unității de învățământ, care au fost invitați să se specializeze, pentru a avea un loc de muncă plătit peste media în domeniu, după cum au anunțat reprezentanții companiei. Potrivit site-ului Loga Technic Parts, sunt disponibile posturi de desenator tehnic, programator, reglor și operator CNC, strungar clasic, operator producție – control vizual și muncitor pentru prelucrarea metalului.  “Aici vom începe în câteva luni activitatea de producție și în acest sens va fi echipată o hală de producție în incinta Parcului Industrial Călan. Prin urmare avem nevoie de o echipă motivată de specialiști și operatori CNC care sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale”, anunță compania, pe site-ul https://loga-technic-parts.ro/. Compania va produce piese pentru industria electrotehnică, hidraulică, construcții de mașini și automotive. În urma evenimentului, reprezentanții companiei au invitat elevii liceului din Călan la sediul firmei pentru a vedea cum se produc piesele strunjite, dar Peter Loga, reprezentantul Loga Technic Parts, a oferit și un interviu în exclusivitate pentru cititorii publicației REPLICA.

Reporter: Domnule Loga, ați ales, pentru deschiderea unei firme-fiică, localitatea Călan, cu ajutorul domnului Klaus-Georg Schmidt, sibian care cunoștea bine geografia și situația economică a județului Hunedoara și, în special, a orașului Călan. Când se va deschide noua fabrică de aici și cu câte locuri de muncă începe activitatea?

Peter Loga: În momentul de față firma se echipează, se pornesc mașinile, se fac școlarizări și, efectiv, firma va fi operațională de la 01 ianuarie 2020. În momentul de față mașinile sunt pornite, iar produsele pe care le vom crea aici sunt de înaltă calitate: precizia se măsoară în zeci de microni! E nevoie de experiență pentru muncitori și, de aceea, din prima zi a noului an vom începe cu o echipă de 12 – 15 angajați. Acum avem, deja, 6 angajați.  În momentul de față se face recrutare și suntem foarte bucuroși de publicitate. Firma Loga are nevoie de calificați dornici să muncească. Detaliile se învață la locul de muncă. Nu căutăm maiștri supranaturali, ci oameni care au o bază și care se vor specializa, ulterior, în firmă.

Atelierul Loga Technic Parts lucreaz[ la amenajarea spatiilor de productie

Reporter: Ați anunțat că acesta e doar începutul și că intenția e de a dezvolta compania. În doi, trei, cinci, zece ani… câte locuri de muncă ar putea să creeze Loga Technic Parts în Călan?

Peter Loga: Cerința este mare, clienții germani doresc produsele Loga, totul depinde de personal și de perioada în care acesta va fi suficient de calificat, pentru a executa produse la calitatea cerută. Atelierul în care am început este doar o bază de la care pornim, însă, după aceea, firma se va dezvolta.  La Sibiu, pentru a face o comparație, există o firmă cu 3.000 de angajați. Firma vine din aceeași regiune din care provine și Loga. În Germania, în acest moment, firma mamă, Loga Prazisionsteile GmbH & Co. KG, are 80 de angajați. Ea funcționează într-o localitate, un sat, de fapt, Denkingen, cu numai 2.500 de locuitori. Trebuie să se dezvolte tehnic, iar dezvoltarea va avea loc în România, nu în Germania. De asemenea, trebuie amintit că firma Loga are nevoie de mult capital, pentru că mașinile care vor fi folosite, sunt de înaltă tehnologie. Asta înseamnă că pentru ca o mașină să aibă viață îndelungată e nevoie de oameni cu simț tehnic, oameni calificați, oameni care pun și sentimente în munca lor.

Reporter: Fără îndoială, hunedorenii vor fi curioși: ce se va produce la Călan?

Peter Loga: Piese pentru industria auto, mai ales pentru materialul rulant, de căi ferate.

Reporter: Asta în prima fază. Însă, bănuiesc, pentru contractele care ar putea urma, la Călan ar putea fi produsă o gamă variată de piese…

Peter Loga: Sigur. Vom produce aici diferite scule, echipate cu componente de la firma LOGA sau senzori electrici, inserați într-o capsulă metalică.  Loga este o afacere de familie, așa că proprietarul este responsabil pentru succes, iar aceasta este baza unei activități foarte serioase și eficace.

Atelierul Loga Technic Parts este dotat cu aparatura de ultima ora

Reporter: De cât timp ați avea nevoie pentru calificarea acestor elevi? Ei au fost anunțați referitor la apariția acestei investiții și noi oportunități. Când credeți că ar putea fi pregătiți pentru angajarea în cadrul Loga?

Peter Loga: Cei care ar urma să ocupe aceste locuri de muncă trebuie să aibă o bază în domeniul prelucrării metalului. Ulterior, ei vor fi școlarizați, vreme de 6 luni, în Germania. Spre exemplu, numai pentru operare, e nevoie de un an ca să simți mașina. Însă pentru cineva care e reglor e nevoie de mai multă experiență!

Reporter: Multe persoane din Călan, dar și din județul Hunedoara, au plecat în țările vestice, chiar în Germania, pentru a munci acolo, grație salariilor mai mari. Acum vine Germania la Călan. Care va fi nivelul salarizării?

Peter Loga: Munca noastră se aseamănă cu aceea din agricultură: trebuie să ari, să pregătești pământul, să însămânțezi, și așa mai departe, pentru ca în toamnă să poți culege roadele. Firma Loga Technic Parts a luat, de la Primăria Călan, prin superficie, 2,7 hectare, 27.000 de metri pătrați, pentru a construi o hală nouă. Dorim ca doi ani această hală să fie funcțională. Echipa inițială pornește producția într-o hală închiriată de la Primăria Călan. Referitor la salarii, nu vă putem spune o cifră, dar salariile care se plătesc deja pentru contractele de muncă semnate, sunt peste medie în acest domeniu. Asta pentru că patronatul, familia Loga, este convins că nu numai firma trebuie să aibă profit, ci și angajații să fie interesați să lucreze. Pentru că aceasta e o afacere de lungă durată. Noi nu facem angajări pentru 3 sau 6 luni. Facem angajări pe termen nelimitat. Și, este evident că, pentru a putea să funcționeze, firma trebuie să aibă câștig. Și dacă are profit, trebuie să plătească și taxe. La Călan, Loga va aplica aceeași filosofie ca în Germania, și anume aceea de responsabilitate socială. Dacă sunteţi pregătiţi să vă alăturaţi echipei noastre veţi beneficia de un stadiu de pregătire la punctul nostru de lucru din Germania, unde avem angajaţi vorbitori de limba română gata oricând să vă ofere sprijinul lor. Vă aşteptăm în echipa noastră!

Dacă doriți să aplicați pentru un loc de muncă, puteți accesa: https://loga-technic-parts.ro/cariera/

 

Ada BERARU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *