Locuri pentru elevii din Republica Moldova, la liceele hunedorene

Mai multe licee hunedorene au locuri speciale destinate elevilor din Republica Moldova. Inspectoratul Școlar a solicitat unităților de învățământ să precizeze numărul de locuri puse la dispoziția românilor de pretutindeni, mai precis elevilor din Republica Moldova.

Șapte licee din județ au astfel de locuri. Este vorba de Liceul Tehnologic Energetic Dragomir Hurmuzescu Deva unde sunt disponibile patru locuri pentru elevii din Republica Moldova. Astfel, este câte un loc la specializările tehnician multimedia, mecanic auto, electromecanic utilaje si instalatii industriale și frizer-coafor manichiurist pedichiurist.

La Liceul Tehnologic din Lupeni sunt 10 locuri pentru românii de pretutindeni și anume, șase la specializarea Turism/tehnician în turism și câte două la specializările mecanic/mecanic auto și electric/ electrician expolatare joasă tensiune.

La Liceul Tehnologic Matei Corvin din Hunedoara pot studia patru elevi din Republica Moldova. Sunt câte două locuri la specializările transporturi și mecanic auto.

La Seminarul Teologic Sfânta Ecaterina din Prislop sunt doar două locuri pentru elevii din Republica Moldova.

Colegiul Economic Hermes din Petroșani are patru locuri destinate elevilor din Republica Moldova la specializările tehnician în turism -intensiv engleză, tehnician în activități economice, turism și alimentație – lucrător hotelier, turism și alimentație – ospătar.

La Liceul Tehnologic Grigore Moisil din Deva sunt două locuri pentru elevii din Republica Moldova la specializarea Turism și alimentatie.

La Liceul cu program Sportiv Cetate Deva sunt patru locuri, la specializările atletism și fotbal.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *