Lucian Heiuș, deputat PNL: PSD dă o nouă lovitură pensionarilor cu grupe de muncă

În goana disperată după bani, PSD atacă și cea mai oropsită categorie de români-pensionarii. Deși, PSD a beneficiat în mare parte de sprijinul  pensionariilor în alegeri, acum, când este la guvernare PSD le ofera venin acestora. De această dată, cei loviți de majoritatea toxică  sunt pensionarii care au lucrat în grupele I  și II de muncă, în special, pensionarii din minerit, siderurgie, industria de aparare, CFR, etc.

Prin HG 291/2017, promovată de Olguța Vasilescu, PSD fură pur și simplu drepturile conferite pensionarilor prin Legea 192/2015, prin care punctajul era majorat cu 50% pentru grupa I și cu 25% pentru grupa II.

Mai pe înțelesul tuturor, săptămâna aceasta, în Camera Deputaților, votând proiectul Pl. 245/2017 al deputatei de Galați, Lucreția Roșca, PSD îi înșală din nou pe pensionari.

PSD mută recalcularea punctajelor la 1 octombrie 2018, asta deși Legea 192 prevedea că aceste pensii trebuie recalculate și plătite de la 1 ianuarie 2016. Grupul PNL din Camera Deputaților nu are cum să fie complice la această înșelătorie. Calvarul pensionarilor care își caută  drepturile în instanță nu s-a terminat, iar șansele să obțină soluții favorabile se micșorează, odată intrată în vigoare noua lege.

PSD i-a mințit pe acești pensionari doar pentru a le lua voturile. Și nu e prima dată! PSD a atacat în acest an și Pilonul II de pensii, iar scăderea contribuției îi afectează pe cei care sunt azi activi, până la 45 de ani, dar ale căror pensii private sunt compromise. Tot în acest an, prin prorogarea indexării punctului de pensie, PSD a furat 360 de lei din buzunarul fiecărui pensionar. Si asta pe fondul unor „recorduri” marca PSD: cea mai mare inflație, cel mai ridicat ROBOR, cea mai mare creștere la carburanți din UE, scumpiri la gaze și curent, creșterea prețului la alimentele de bază.

Mai îndrăzniți să credeți în minciunile PSD?

 

Deputat, Lucian HEIUȘ

Președinte PNL Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *