Lucrările de creștere a  eficienței energetice a clădirilor Colegiului Național ,,Decebal” Deva de pe strada Oituz din municipiul Deva se apropie de final

Am fost astăzi pe teren împreună cu directorul Colegiului Național Decebal Deva, prof. Marin Florin Ilieș și cu constructorul pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de reabilitare termică pe fonduri europene a Clădirilor Colegiului Național ,,Decebal” Deva de pe strada Oituz din municipiul Deva.

Lucrările la cele trei corpuri de clădire Clădire Școală P+3 (săli de clasă), Clădire Școală P+1(laboratoare) și Corpul Sală de sport se apropie de final. Constructorul ne-a asigurat că lucrările de execuție vor fi finalizate în luna noiembrie a acestui an.

La aceste clădiri au fost executate după caz, o serie de lucrări: terasamente, rezistență, finisaje, acoperiș, izolare termică parte opacă, izolare termică – planșeu peste subsol, izolare termică – acoperiș tip terasă, înlocuire coloane distribuție apă canal, instalații de stingere cu hidranți interiori și exteriori, instalații IDSAI, instalații desfumare, demontare instalații electrice, lucrări instalații electrice, instalații paratrăsnet și priză de pământ, echipamente electrice și montaj echipamente, înlocuire coloane distribuție apă canal etc.

Pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor în care funcționează Colegiul Național ,,Decebal” Deva, situate pe strada Oituz, nr. 8 sunt investiți peste 2 milioane de euro, bani europeni, din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Regio-Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Urmează încă o investiție aici și care se află în prezent în faza de proiectare și anume: reabilitare căi de acces, refacere rețele electrice și sanitare exterioare, împrejmuiri și realizarea unui bazin de înot în scop didactic, valoarea acesteia va depăși 3,5 milioane de euro.

 

Continuăm să modernizăm unitățile de învățământ din municipiul nostru.

 

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *