Lucrările de electrificare şi energoalimentare pe tronsonului Vinţu de Jos – Simeria, finalizate

Grupul francez Alstom a anunţat marţi că a finalizat lucrările de electrificare şi energoalimentare pe cei 42 km ai tronsonului Vinţu de Jos – Simeria, fără a preciza care este valoarea contractului.

„Alstom a finalizat lucrările de electrificare şi energoalimentare pe cei 42 km ai tronsonului Vinţu de Jos – Simeria, în cadrul modernizării infrastructurii şi suprastructurii de cale ferată de pe ramura nordică românească a culoarului paneuropean Rin-Dunăre. Beneficiarul proiectului, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, a semnat recent procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor”, arată grupul.

În cadrul proiectului, responsabilitatea Alstom a inclus realizarea unei substaţii de tracţiune electrică la Şibot, care transformă puterea electrică provenită din sistemul naţional de alimentare şi o adaptează pentru sistemul electroenergetic necesar tracţiunii feroviare. De asemenea, Alstom a instalat sistemele de alimentare cu energie electrică, însumând peste 130 km desfăşuraţi de catenară. În plus, compania a fost resposabilă şi de furnizarea sistemelor de informare şi anunţare a pasagerilor.

„Beneficiile unei linii de cale ferată reabilitate sunt multiple, de la asigurarea unei călătorii mai rapide, mai sigure şi mai confortabile pentru pasageri, până la dezvoltarea economică şi socială a zonelor pe care aceste linii le traversează,” spune Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Compania Alstom este activă în lucrările continue de reabilitare a tronsonului românesc al coridorului Rin-Dunăre din anul 2012, iar în prezent compania acoperă peste 75% din cei 450 km aflaţi în prezent în curs de reabilitare pe sectorul românesc, în domeniul semnalizărilor sau infrastructurii.

Alstom are peste 5.000 km de linii echipate în peste 50 de proiecte derulate în toată lumea. Grupul oferă echipamente şi servicii, de la trenuri de mare viteză, metrouri, tramvaie şi autobuze electrice, până la sisteme integrate, servicii personalizate, infrastructură, controlul traficului şi soluţii de mobilitate digitale. În anul fiscal 2019/2020, Alstom a înregistrat vânzări de 8,2 miliarde euro şi comenzi în valoare de 9,9 miliarde de euro. Având sediul principal în Franţa, compania Alstom este prezentă în peste 60 de ţări şi are 38.900 de angajaţi.

Alstom activează în România de peste 25 de ani şi are în prezent peste 500 de angajaţi. Din 2004, Alstom furnizează servicii complete de întreţinere pentru cele 83 de trenuri non-Alstom ale flotei metroului din Bucureşti.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *