Lucrările la loturile 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj – Deva se apropie de final (FOTO)

Lucrările la loturile 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj – Deva se apropie de final. Noile tronsoane ale șoselei de mare viteză urmează a fi inaugurate, la 6 ani de la semnarea contractelor. Constructorii au întâmpinat o serie de probleme tehnice, precum lilieci, cimitire, halde de steril, rețele de utilități mutate după ani întregi, exproprieri făcute greșit, nerecunoașterea propriilor autorizații de construire, amenințări cu rezilierea, dar și alunecări de teren, refaceri de terasament și asfalt.

„La Holdea, capătul de vest al tronsonului Ilia-Holdea, constructorul (Comsa) a așternut deja balastul stabilizat și în scurt timp va pune în operă cele trei straturi de asfalt. Urmează parapetele de protecție, marcajele și indicatoarele rutiere și este gata pentru trafic. Conform unei surse apropiate proiectului, antreprenorul a solicitat recepția parțială în data de 31 iulie. Cerem INSISTENT responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să deschidă circulația IMEDIAT ce lucrările o permit, FĂRĂ a aștepta după sectorul vecin. Fiecare zi contează, șoferii riscându-și viața pe drumurile naționale! Pe lotul 4 mai este de muncă doar în vestitul deal „al liliecilor”, acolo unde constructorul (UMB) a așternut balast stabilizat pe o treime din distanță. Estimăm că șantierul va fi gata de inaugurare cel mai târziu la 15 august”, arată asociația Pro Infrastructura.

Tronsonul dintre localităţile Ilia şi Holdea trebuia să fie finalizat în 26 mai 2016, potrivit contractului semnat în toamna anului 2013 între fosta Companie Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A.

Contractul avea o valoare de 580 de milioane de lei, din care 85 la sută reprezentau fonduri de coeziune şi 15 la sută alocări de la Guvernul României, iar termenul de execuţie a lucrărilor a fost stabilit la 24 de luni.

Cei aproximativ 22 de kilometri de pe lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva sunt în lucru încă din 2014.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.