Lucrările pe DN 7A, finalizate….cândva

Drumul național 7A, care face legătura între județele Hunedoara și Vâlcea, se află într-o stare de degradare continuă. Lucrările de reparații capitale începute în anii 1992-1993 la drumul național care face legătura între județul Hunedoara și Vâlcea, prin Cheile Jiețului, nu au fost finalizate nici acum, după 26 de ani. Marile proiecte de infrastructură s-au transformat în peticiri. Lipsa resurselor financiare împiedică finalizarea lucrărilor, iar oficialii din Ministerul Transporturilor nici nu au vești prea bune.

“DN 7A este un drum național secundar ce face legătura între județul Vâlcea și județul Hunedoara, în lungime totală de 108,890 km, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova având în administrare sectorul km 0+000-105+120. Pentru aducere, respectiv menținerea la un nivel de viabilitate corespunzător, DRDP Craiova, în calitate de administrator a elaborat proiecte tehnice pe mai multe sectoare de drum, unele fiind finalizate, altele fiind în curs de finalizare”, arată reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Pentru unele porțiuni s-au obținut toate avizele, însă nu și fondurile necesare, deși proiectul de reparații capitale a debutat în perioada anilor 1992-1993, așa cum arată Ministerul Transporturilor.

“Având în vedere starea accentuată de degradare a părții carosabile care are drept cauză atât factorii climatici cât și traficul rutier intens, DRDP Craiova a solicitat în repetate rânduri alocarea de fonduri financiare în vederea modernizării sectorului de drum DN 7A km 40+000-86+601, pentru asigurarea viabilității corespunzătoare. În funcție de aprovarea fondurilor financiare, se vor demara procedurile legale de atribuire și execuție  a acestor lucrări. Secția de drumuri Naționale Râmnicu Vâlcea execută o serie de lucrări de întreținere curentă și anume: reparații asfaltice, prezări denivelări”, mai menționează oficialii de la minister.

În 7 septembrie 2018, Ministerul Transporturilor, a agreat ideea ca, la  capitolul consolidare si amenajare DN 7A km. 86 + 601 —km 105 + 120, județul Hunedoara  să aloce o sumă de 500 mii lei, dar drumarii încă nu au făcut nimic

 

Monika BACIU

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *